середа, 11 квітня 2007 12:34

Господаря пітбулей посадили у в"язницю на 2 роки

Днями в Тернополі вступило в силу безпрецедентне для української Феміди рішення щодо господаря собак бійцівської породи, які покалічили людину. Тернопільський апеляційний суд відхилив прохання господаря бультер"єрів з Кременцая про пом"якшення вироку, засудженого судом нижчої інстанції, - Кременецкого районного - до двох років в"язниці. До цього всі процеси в Україні закінчувалися хіба що усиплянням псів або умовними термінами для їх господарів.

Рік тому двоє псів порвали 5-річного Назарчика. Сліди каліцтв не зійшли до цих пір. Через шрам на губі дитина стала шепелявити і тепер прагне менше говорити. Кардинально змінився і характер: малюк став дратівливим, а батьки бояться голос на нього підвищити. Навіть на просте зауваження Назар, немов песик, забивається в куток або ховається під стіл, сидить там і плаче. Тільки місяць тому дитина повернулася в дитсадок, але як і раніше боїться сам виходити на вулицю.

Господар заробляв собі на життя розведенням пітбультер"єрів. Йому нічого не заважало це робити в звичайному житловому п"ятиповерховому будинку. Він часто виводив своїх песиків на вулицю без намордника, і, як стверджували свідки на суді, нацьковував собак на котів. Пес через травми, нанесені рятівником Назарчика, помер, а ось його подруга як і раніше лякає перехожих.

Згідно до розповідей свідків виходить, що 24 червня 2006 роки два пітбулі (самка і самець) напали на п"ятирічного Назара, жителя Кременця, і декілька хвилин тріпали його, немов м"ячик. Сусідські чолоівіки, що сиділи на лавці, від страху боялися поворушитися, господар псів теж не поспішав виручати малюка. Життя дитині врятував тільки сусід, який схопив камінь і став бити собак по голові і спині. Свою жертву тварини кинули тільки коли їм перебили лапи, передає Магнолія-ТБ.
Зараз ви читаєте новину «Господаря пітбулей посадили у в"язницю на 2 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі