понеділок, 22 листопада 2010 15:19

Горбаль відмовився від одного зі своїх "крісел"

Горбаль відмовився від одного зі своїх "крісел"

Голова Львівської обласної держадміністрації, "регіонал" Василь Горбаль відмовився від мандата депутата Львівської облради.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"На виборах ми очікували на кращий результат, щоб представництво в раді було дещо більшим. Я і так беру участь у роботі обласної сесії. Тому на фракції вирішили, що буде доцільним надати можливість списку посунутись і зайти ще одній людині. Ідея була моєю", - зазначив чиновник.

Губернатор Львівщини також переконує, що не тримається за депутатське крісло.

"У голови Верховної Ради і в Адміністрації президента є чітка позиція, щоб це питання як можна швидше було вирішене. Мені це також в роботі створює тільки дискомфорт. Тому що це питання як дещо розхитує чиновницький апарат, так і вносить непотрібні думки у суспільстві. До Верховної Ради найближчим часом я точно не хотів би повернутись", - наголосив він.

У свою чергу, політолог Михайло Басараб переконаний, що відмова Горбаля від депутатства стала результатом попередніх домовленостей глави держави.

За його словами, губернаторам запропонували добровільно відмовлятись від своїх мандатів в обмін на те, що вони залишаться на посадах.

"Інша версія, Василь Горбаль міг поступитися своїм місцем Роману Микитюку, тому що у них є якісь домовленості фінансового, матеріального чи якогось іншого характеру. Микитюк – це людина, яка входить до сфери впливів бізнесмена Ігоря Єремеєва. Тому його проходження може бути домовленістю із Горбалем. Третім поясненням може бути те, що Горбалю просто Львівщина не цікава. Своє перебування на посаді голови Львівської облдержадміністрації він розцінює, як заслання або тимчасове виконання обов'язку перед Партією регіонів. Він людина із значно більшими амбіціями, аніж депутат обласної ради", - пояснив експерт.

"Те, що губернатори ідуть на вибори першим номером, а потім відмовляються від місця в облраді – не зовсім щирий вчинок щодо виборців. Він заздалегідь знає, що балотується, але депутатом не буде. Не виключаю, що відмови від депутатства з боку губернаторів продовжаться", - підкреслив Басараб.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день Василь Горбаль сидить на двох стільцях: голови ОДА та депутата парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Горбаль відмовився від одного зі своїх "крісел"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі