четвер, 14 жовтня 2010 13:53

Горбаль не захотів вшанувати невідомого вояку УПА

Горбаль не захотів вшанувати невідомого вояку УПА

68-у річницю від заснування Української повстанської армії відзначають сьогодні у Львові. Свято розпочалося покладанням квітів до могили невідомому вояку УПА на Личаківському цвинтарі. У ньому взяли участь мер міста Андрій Садовий, голова обласної ради Мирослав Сеник і заступник голови облдержадміністрації Мирон Янків. Губернатор Львівщини, "регіонал" Василь Горбаль не відвідав урочистості.

"Сьогодні дуже насичений день, - пояснила відсутність чиновника його прес-секретар Роксолана Шийко. - Тому між головою і його заступниками було поділено, хто які заходи відвідає. Вранці Василь Михайлович був присутній на посвяті першокурсників внутрішніх військ на площі Генерала Григоренка. Після того вирушив до селища Давидів на відкриття амбулаторного центру".

Під час покладання квітів голова братства вояків УПА Олесь Гуменюк подякував міській владі за підтримку.

"Вони взяли на себе відповідальність, що ми нарешті маємо цвинтар УПА у Львові", - заявив він.

О 19:00 відбудеться акція "Дух УПА на вулицях міста". Студенти біля наметів і вогнищ будуть виконувати повстанські пісні. Концерти пройдуть на площі Ринок, у мікрорайонах Левандівка, Рясне, Сихів і Новий Львів.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Горбаль не захотів вшанувати невідомого вояку УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі