середа, 16 травня 2007 13:34

Горбачов: Якщо росіянам необхідний авторитаризм, то я його підтримую

Екс-президент СРСР Михайло Горбачов заявив, що, як і більшість росіян, вдячний Володимиру Путіну за наведення ладу в державі, за відновлення Конституції і нормальної господарської діяльності. "Так, недоліки є. Ми не сумніваємося, що демократія - це добре, але спочатку необхідно забезпечити фундаментальні потреби громадян. І якщо для цього потрібний авторитаризм - я такий авторитаризм вітаю", - заявив він у вівторок увечері на церемонії вручення йому престижної німецької премії імені доктора Фрідріха Йозефа Хааса.

Горбачов назвав Путіна "справжнім демократом", підкресливши, що той йде, хоча "його б вибрали ще двічі".

Це стало відповіддю на критику нинішнього російського керівництва з боку екс-голови бундестагу професора Ріти Зюсмут.

Горбачов заявив, що Путіну дісталося в спадок розвалене господарство, а не країна. "Розвал, безлад, Конституція в районах не дотримувалася, власники нафтових компаній наживалися в Росії, а доходи ховали в офшорах, розвалювалися школи і вузи", - охарактеризував підсумок правління Єльцина екс-президент СРСР.

Горбачов звернув увагу критиків російського керівництва на те, що 74% населення країни, згідно з незалежним опитуваннями, підтримує президента Росії і його політику. "А незадоволені завжди були, є і будуть. Є вони і у вас", - заявив він німецьким опонентам, передає Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Горбачов: Якщо росіянам необхідний авторитаризм, то я його підтримую». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі