субота, 04 квітня 2020 13:23

Гончарук розповів, як Зеленський повідомляв йому про відставку

Гончарук розповів, як Зеленський повідомляв йому про відставку
За тиждень до відставки Олексій Гончарук зустрічався з Андрієм Єрмаком в київському ресторані Фото: agropolit.com

Колишній прем'єр Олексій Гончарук розповів, як президент Володимир Зеленський повідомив йому про заплановану відставку уряду.

"У нас була одна розмова з президентом, вона відбулася в п'ятницю напередодні того тижня, коли ця відставка відбулася, - каже Гончарук. - Під час тієї розмови фактично було прийняте рішення. Президент мені повідомив, що, мабуть, він схиляється до рішення, що уряд має піти у відставку. Ми про це тоді коротко поговорили. Для мене точно було зрозумілим, це рішення було остаточним і я його прийняв з поваги до президента".

Політик пояснив, що в його зустрічі з головою ОПУ Андрієм Єрмаком за кілька днів до винесення в Раду питання щодо відставки уряду Гончарука в одному з ресторанів Києва не було чогось надзвичайного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Рада збереться знову

"Це була наша не перша зустріч з Єрмаком, в тому числі і в цьому ресторані. Була звичайна робоча зустріч, під час якої ми обмінювалися думками з проводу того, що відбувається".

Крім цього, Гончарук не заперечував, що його відставка стала наслідком зміни керівництва в Центренерго.

"Я не звужував би це до рішення по якійсь одній компанії, таких компаній було багато. Кожне з цих рішень било по багатьох групах впливу", - додав колишній прем'єр.

4 березня Верховна Рада звільнила Олексія Гончарука з посади прем'єр-міністра на підставі поданої ним заяви. Це означало автоматичну відставку усього Кабміну.

Зараз ви читаєте новину «Гончарук розповів, як Зеленський повідомляв йому про відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі