Ексклюзиви
субота, 29 лютого 2020 12:13

Гончарук посперечався із Зеленським

Гончарук посперечався із Зеленським
Гончарук заявив, що йому незрозуміла генеральна лінія: то ми боремося із олігархами, то ні.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук посперечався із президентом Володимиром Зеленським через олігарха Ігоря Коломойського.

У п'ятницю Гончарука викликали до президента. Під час зустрічі серед іншого Зеленський задав запитання про рішення Кабміну щодо зміни керівників трьох енергокомпаній, включаючи Центренерго, якими керувала довірена особа Коломойського, пише ZN.UA із посиланням на джерело в Офісі президента.

Зеленський повідомив про те, що Коломойський був вкрай незадоволений цими кадровими змінами, та поцікавився причинами, які спонукали прем'єра їх здійснити.

У відповідь Гончарук заявив, що йому незрозуміла генеральна лінія: то ми боремося з Коломойським, то ми не боремося з Коломойським, то ми покращуємо відносини з МВФ, то ми їх псуємо.

"Якщо я щось неправильно розумію, так, може, я пішов? (у відставку - Gazeta.ua)", - задав питання, за словами джерела, прем'єр-міністр президенту.

Кабінет міністрів ухвалив рішення про заміну керівництва компанії Центренерго і трьох обленерго, які готують до приватизації.

З колись прибуткової компанія стала глибоко збитковою. Збитки за підсумками 2019 року можуть скласти 2,5 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: The Washington Post написав статтю про Зеленського та олігархів

Як пише видання, на підприємстві Центренерго після приходу "смотрящих" Коломойського (після виборів у 2019 році) працювало відразу кілька схем — з постачання вугілля і електроенергії. На Центренерго постачали вугілля (як підозрюється, з Білорусі, Росії та окупованого Донбасу) численні фірми-прокладки. Паралельно йшли поставки електроенергії за зниженим тарифом на феросплави комбінати, що входять в орбіту впливу Коломойського (зокрема, Нікопольський комбінат). Говорили також про підготовку приватизації Центренерго на користь Коломойського.

Проте 26 лютого Кабмін змінив керівництво Центренерго. Новим керівником держпідприємства став Олександр Корчинський, в минулому — виконуючий обов'язки директора "Рівнетеплоенерго" і гендиректор компанії "ТехНова" (виробництво теплової енергії). А також ексдиректор компанії "Укртеплоенерго". У результаті зміни керівництва Коломойський ризикує повністю втратити контроль над енергокомпанією, повідомляє ЗМІ.

Президент Володимир Зеленський скликає на 4 березня позачергове засідання Верховної Ради.

Зеленський просить включити до порядку денного засідання питання про розгляд декількох проектів законів, щодо Кабінету міністрів та заслухати звіт про діяльність правоохоронних органів.

Зараз ви читаєте новину «Гончарук посперечався із Зеленським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути