понеділок, 15 жовтня 2007 10:20

Голу Тимошенко поклали на політичних опонентів (ФОТО)

 

 

Луганський скульптор Микола Шматько створив у гіпсі справжнє політичне порно - голу Юлію Тимошенко, що лежить на спинах політичних опонентів.

"Мої статуї завжди відрізнялися філософським підтекстом, - розповідає "КП в Україні" автор незвичайного твору. - І цю теж прошу не сприймати як "шедевр злбодення" або спробу полестити комусь з чиновників. Просто я захотів підвести своєрідний підсумок 16-річної історії незалежності України і показати його людям крізь призму політичної боротьби".

Портретну схожість скульптор додав тільки центральній фігурі. Лідери ж інших партій і блоків представлені у непізнаних образах голих чоловіків і жінок. "Це тільки алегорії", - уточнює скульптор.

За його словами, робота над композицією зайняла півроку. На відливання скульптурної групи заввишки два метри було потрібно 2 тонни гіпсу. У майбутньому Шматько збирається створити її з каррарського мармуру.

Той факт, що лідер БЮТ з"явилася перед глядачами голою, не бентежить ні художника, ні навіть близьких родичів самої Тимошенко. За день до виборів, перебуапючи у Луганську, Шон Карр і Євгенія Тимошенко не забули навідатися у майстерню до Шматька і змогли побачити там ще незавершену роботу.

"Для нас велика честь бути присутнім у Вашому музеї! Все, що тут відчуваю, - це енергія любові! Любові Вам, і, може, дасть нам Бог сили втілити Ваші ідеї!" - написала на прощання в книзі почесних гостей Євгенія.

Скульптурна композиція "Прорив"

Назва - з програми розвитку країни, розробленої Тимошенко ("Український прорив").

Висота - 2 метри.

Ширина - близько 2 метрів.

Вага - 2 тонни.

Матеріал – гіпс.

За матеріалами: ForUm, "КП в Украине".



Зараз ви читаєте новину «Голу Тимошенко поклали на політичних опонентів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі