середа, 23 травня 2018 20:25

Голову Укрзалізниці шпетили на комітеті

Голову Укрзалізниці шпетили на комітеті
За 2017 рік Євген Кравцов задекларував 156646 грн. Фото: daily.rbc.ua

Народний депутат Сергій Євтушок назвав українофобом в.о. голови Укрзалізниці Євгена Кравцова і запитав про золоті гудзики на його формі та зарплату в 1,2 млн грн.

Розмова відбулася на засіданні парламентського комітету з питань транспорту.

"Я наслухався багато цікавого: від золотих гудзиків до ваших персональних охоронців, які отримують під 17 тисяч. У воєнізованої охорони по 5-7 тисяч... Ви у своєму звіті фіксуєте середню зарплату у 9-10 тисяч. Це порахували з зарплатами членів правління і плюс ваша - 1,2 мільйони гривень у місяць? А дайте середню зарплату залізничників без вашої... Мені не зрозуміло, чому у 2018 році Укрзалізниця закуповує контактний провід у Російської Федерації? Український виробник це робить дешевше, а ви купуєте у Росії?

Якщо такі українофоби будуть керувати в країні, ніколи миру не буде. Можливо те, що ви робите, влаштовує ваших кришувальників, за квотою яких вас призначили", - виступив Євтушок.

"Дякую за приємні слова і конструктивну критику... По зарплаті хочу доповісти, що при загальному фонді оплати праці близько 4 мільярдів фонд оплати праці топ-менеджменту складає близько 30 мільйонів гривень. У мене нема зарплати в 1,2 мільйони. Щодо середньої зарплати: вона дійсно така по Укрзалізниці. Щодо контактного проводу ми розбиралися - постачання було не з Російської Федерації", - відповів Кравцов.

Нардеп також запитав керівника Укрзалізниці, чому той не ходить на запрошення комітету. Кравцов на це сказав, що у день виїздного засідання хворів. Щодо гудзиків він промовчав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців очікує ще одне здорожчання проїзду

9 серпня 2017 року Кабінет міністрів звільнив голову правління Укрзалізниці Войцеха Бальчуна. З того дня цю посаду зайняв перший заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов, який по теперішній час керує підприємством у статусі тимчасово виконуючого обов'язки.

Раніше у ЗМІ поширили інформацію про те, що Кравцов замовив собі форму з гудзиками з чистого золота.

Зараз ви читаєте новину «Голову Укрзалізниці шпетили на комітеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі