середа, 04 квітня 2007 17:00

Головний претендент на пост президента Франції відмовився від дебатів

Кандидат в президенти Франції від "Союзу за народний рух" Николя Саркозі, відмовився брати участь в інтернет-дебатах із трьома своїми конкурентами – Франсуа Байру, Сеголеном Руаялем і Жан-Марі ле Пеном, передає ВВС News.

Ідею провести дебати в Інтернеті запропонував Байру. Її негайно підтримали Сеголен Руаяль і ле Пен, проте Саркозі заявив, що братиме участь у дебатах тільки в тому випадку, якщо до них приєднаються решта з 12 зареєстрованих претендентів на президентський пост.

Він назвав неправильним, коли для участі в дебатах відбирається тільки частина кандидатів.

– Це явна неповага до решти претендентів, – додав Саркозі.

Разом з тим, як показують опитування громадської думки, за чотирьох основних кандидатів – Саркозі, Руаяля, Байру та ле Піна – в першому турі виборів 22 квітня голосуватимуть 85 відсотків виборців і лише 15 відсотків віддадуть свої голоси за інших вісьмох претендентів.

При цьому провідні кандидати ведуть активну кампанію в Інтернеті. За даними французької Le Figaro, інтернет-кампанія Саркозі і Руаяль обійдеться кожному в мільйон євро. Щодня на передвиборний сайт Саркозі заходять 70 тисяч відвідувачів, на сайт Жан-Марі ле Піна – 60 тисяч, на сайт Байру – 50 тисяч, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Головний претендент на пост президента Франції відмовився від дебатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі