субота, 18 березня 2023 21:00

Головні новини дня: зернова угода та санкції для Асада

Головні новини дня: зернова угода та санкції для Асада
Зернову угоду продовжили на 120 днів. Фото: Pexels

Gazeta.ua нагадує головні новини суботи, 18 березня.

Президент Володимир Зеленський вів у дію рішення РНБО щодо застосування нових санкцій. До списку обмежень потрапив, зокрема, диктатор Сирії Башар Асад. Про це йдеться в Указі. Нещодавно Асад заявив, що підтримує Росію у її війні проти України.

Російська Федерація продовжує вести наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках. Епіцентром бойових дій залишається Бахмут. На Куп'янському та Лиманському напрямках противник продовжує спроби прорвати оборону наших військ. Вів безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Діброва, Верхньокам'янське та Спірне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Було страшно, що росіяни підуть на Дніпро", - як живуть українці у гігантській "Китайській стіні"

На засіданні фракції "Слуга народу" обговорили зміни у Кабміні на наступний тиждень. Звільнять міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. На його місце призначать директора Малої академії наук Оксена Лісового. З посади міністра стратегічних галузей промисловості звільнять Павла Рябікіна і замість нього призначать Олександра Камишіна.

У роковини окупації Криму російський диктатор Володимир Путін приїхав до Севастополя. У МЗС України назвали приїзд президента країни-агресорки зрежисованим дійством.

Україна досягла домовленостей з Туреччиною та ООН про продовження зернової угоди на 120 днів. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков у Twitter. Речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова потім заявила, що "зернову угоду" продовжили лише на 60 діб, а не на 120.

Зараз ви читаєте новину «Головні новини дня: зернова угода та санкції для Асада». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі