середа, 18 червня 2008 07:57

ГоловКРУ зацікавилося перельотами Балоги та його родини

ГоловКРУ зацікавилося перельотами Балоги та його родини

Головне контрольно-ревізійне управління одержало звернення депутатів із проханням перевірити на наявність корупційних дій факти авіаперельотів чартерними рейсами глави секретаріату президента Віктора Балоги.

Про це у вівторок на прес-конференції повідомив голова ГоловКРУ Микола Сивульський, передає  УНІАН

"Я вже дійсно отримав відповідне звернення від "Нашої України – Народної самооборони"… Дійсно, поїздки-польоти, й кругом одне й те саме прізвище", - зазначив він.

Водночас, за словами Сивульського, перед тим, як приступати до перевірки, необхідно подивитися, чи така перевірка в компетенції ГоловКРУ.

"Перше, що ми розберемо, - чи підконтрольний нам цей об`єкт. Якщо він під ДУСею (Держуправління справами) – то ні, тому що відповідно до законодавства, "потолок" (перевірок ГоловКРУ) - це міністерства й відомства, а все що під президентом, а ДУСя під президентом, все що під Кабміном, під Верховною Радою – нам не підконтрольне, ми не маємо права, це Рахункова палата повинна (перевіряти). Але ми подивимося, якщо є підстави, то перевірку буде здійснено", - сказав він.

За його даними, ГоловКРУ має дати відповідь депутатам через 15 днів.

Як повідомлялося, депутат від НУНС Геннадій Москаль звернувся із депутатськими запитами до Генпрокурора Олександра Медведька й міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, в яких просить перевірити на наявність корупційних дій факти аіваперельотів чартерними рейсами глави секретаріату президента Віктора Балоги.

Зараз ви читаєте новину «ГоловКРУ зацікавилося перельотами Балоги та його родини ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі