пʼятниця, 16 вересня 2011 17:53

Голова Тернопільської ТВК втік від розлючених свободівців

Голова Тернопільської ТВК втік від розлючених свободівців

13 членів тернопільської „Свободи", яких місцева виборча комісія за 10 місяців так і не зареєструвала депутатами облради, судитимуться з центвиборчкомом.

Тернопільська облрада працює в неповному складі від часу останніх місцевих виборів. Виборів в цей орган влади тоді не проводили, в той же час 18 депутатів ради, 14 з яких представники „Свободи", стали депутатами, або пішли на виборні посади в інші органи влади. Попри численні звернення та рішення судів, обласне ТВК так і не зареєструвало депутатами партійців, які мали б зайняти звільнені місця. Голова ТВК Сергій Іщенко постійно не з'являється не засідання облради.

„Інакшим словом, ніж шизофренія, цього не назвеш. Влада заявляє, що ми живемо в правовій державі, в той же час сама грубо порушує закон. Цей пацан-голова ТВК, інакше його не назвеш, виконує наказ згори. Його батько працює в адміністрації, і очевидно саме адміністрації вигідно затримувати поповнення рядів „свободівців" в обласній раді", — заявив голова Тернопільскої облради Олексій Кайда.

"Свободівці" вже зверталися до ЦВК, і її представники взяли всі потрібні документи для реєстрації тернопільських депутатів. Однак на черговому засіданні центрвиборчкому це питання просто не включили в порядок денний. „Свободівці" підготували документи для суду з ЦВК.

На чергове засідання сесії облради, 16 вересня, голова ТВК таки з'явився. Однак він зачитав рішення про реєстрацію тільки двох депутатів – одного „регіонала" і одного „свободівця".

Коли голова облради почав вимагати виконати рішення судів і провести реєстрацію всіх інших депутатів, Іщенко кинувся тікати з зали. Спочатку подався в кут зали за президію, однак там виходу не виявилося. Довелося проходити через весь зал, поміж рядами "свободівців". Коли проходив повз них швидким кроком, дехто з депутатів пробував поставити йому підніжку. Іщенко врешті добрався дверей і зник.

Кайда звернувся до правоохоронців, які були присутні в залі, аби того доставили назад, однак вони не відреагували. "А потім міліція просить, щоб їм гроші на програми виділяли. Як працюєте, так і будемо виділяти" , — підсумував Олексій Кайда.

Зараз ви читаєте новину «Голова Тернопільської ТВК втік від розлючених свободівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі