четвер, 18 вересня 2008 13:27

Голова СБУ заявляє, що для Україна альтернативи НАТО не існує

Голова СБУ заявляє, що для Україна альтернативи НАТО не існує
В.о. голови СБУ Валентин Наливайченко заявляє, що для Україна альтернативи НАТО не існує.

Про це він заявив в інтерв"ю газеті Kyiv Weekly, опублікованому в четвер.

"На сьогодні альтернативи НАТО як фактора безпеки для України не існує", - сказав він.

"Що стосується боротьби з наркотрафіком, то самі ми ніколи не зможемо перекрити цей ланцюжок, тому тісно взаємодіємо з турецькими, польськими, британськими й іншими спецслужбами. У цьому суть колективної безпеки", - зазначив він.

Водночас він додав, що "з кожним роком збільшується кількість українців, особливо молоді, які не зазнали на собі впливів ідеологічних кліше СРСР".

Наливайченко позитивно відповів на питання про те, що СБУ остаточно вибрала західну модель розвитку.

"У рамках співробітництва зі спецслужбами інших держав, як з країнами — членами НАТО, так і з Росією, ми перекриваємо наркотрафіки, припиняємо діяльність терористичних і екстремістських організацій", - сказав він.

"Наша інформація свідчить про те, що ми здатні захистити інтереси громадян України в рамках колективної безпеки. Більше того, ми де-факто робимо це щодня. З Росією в нас підписано двосторонні угоди про боротьбу з контрабандою, співпрацюємо й постійно обмінюємося інформацією з країнами ЄС і НАТО", - додав він. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Голова СБУ заявляє, що для Україна альтернативи НАТО не існує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі