пʼятниця, 16 березня 2007 17:01

Голова "Укрспецекспорту" проти контролю Януковича над продажем зброї

Голова "Укрспецекспорту" проти контролю Януковича над продажем зброї

Україна й досі знаходиться в першій десятці експортерів зброї в світі. Про це сказав генеральний директор "Укрспецекспорту" Сергій Бондарчук. Таким чином він спростував слова прем"єра Януковича про те, що Україна втрачає ринки збуту воєнної продукції. Нагадаємо, що на понеділковій нараді з питань військово-промислового комплексу Янукович розкритикував роботу керівництва "Укрспецекспорту".

- Той, хто готував прем"єр-міністра до цієї наради або дурень, або негідник! У першому випадку він просто некомпетентний і його необхідно гнати геть. А в другому випадку він просто підставив прем"єра. Динаміка розвитку експорту українських озброєнь і товарів подвійного призначення йде тільки вгору. Географія країн, з якими ми співпрацюємо, збільшилася за рахунок держав Африки і Південно-східної Азії. І про це знають всі люди, причетні до збройового бізнесу, - сказав Бондарчук в інтерв"ю "Коммерсанту".

Керівник "Укрспецекспорту" також зазначив, що компанія виступає за впровадження в Україні реалізованої в Росії схеми створення монопольного експортера озброєння (на початку 2006 року Президент Росії Володимир Путін підписав указ, відповідно до якого російський аналог "Укрспецеспорту" "Рособоронекспорт" одержав монопольне право на експорт озброєння).

"Я повністю згодний із цією концепцією, і вважаю, що її потрібно впроваджувати в Україні", - зазначив Бондарчук.

Він розкритикував прийняте владою в другій половині 2006 року рішення про наділення державної компанії "Таско-експорт" однаковими з "Укрспецекспортом" повноваженнями в експорті озброєння.

"Я впевнений, це ефекту не дасть. У кожному разі всі експортери повинні погоджувати з "Укрспецекспортом" ціну й ринки збуту", - сказав Бондарчук.

Він також підкреслив, що "Укрспецекспорт" як перший етап реформування військово-промислового комплексу виступає за передачу йому управління рядом оборонних підприємств, з якими зараз тісно взаємодіє.

Зараз в Україні ліцензії на експорт озброєння крім "Укрспецекспорту" й "Таско-експорта" має ряд підприємств військово-промислового комплексу.


За матеріалами: "Газета по-українськи", Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Голова "Укрспецекспорту" проти контролю Януковича над продажем зброї ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі