субота, 03 листопада 2012 18:22

Голова ОВК 132 привіз до ЦВК протоколи дільничних комісій округу

Голова ОВК 132 привіз до ЦВК протоколи дільничних комісій округу
Фото: pravo-znaty.org.ua

Голова окружної виборчої комісії № 132 (Первомайськ, Миколаївська обл.) Василь Микитюк особисто привіз до Центральної виборчої комісії протоколи дільничних комісій округу за результатами голосування 28 жовтня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Зараз йде процес оформлення документів, після чого голова комісії повинен особисто оголосити результати голосування на засіданні в ЦВК. Як передає кореспондент агентства, документи до ЦВК оформляють члени окружної виборчої комісії. Сам Микитюк, як розповіли члени ОВК, відчув себе погано, і йому зробили укол, тому в процедурі оформлення документів він не бере участь.

Як повідомлялося, після підрахунку 100% окружком № 132 змінив дані, в результаті чого переможцем виявився представник Партії регіонів Віталій Травянко, вигравши у представника від опозиції Аркадія Корнацького, який однозначно перемагає за даними паралельного підрахунку опозиції.

Втручання Миколаївського окружного адміністративного суду не прояснило ситуацію, оскільки суд відмовився перевіряти дані протоколів і постановив, що перерахунок голосів повинен здійснити окружком. ОВК поки не може приступити до перерахунку голосів і затвердити підсумковий протокол, так як вдень 2 листопада голова комісії Микитюк зник разом з печаткою.
Народний депутат України Геннадій Москаль стверджує, що значну частину протоколів з дільничних виборчих комісій по округу № 132 по дорозі в Миколаївський окружний адміністративний суд підмінили. За його словами, у фальшивих протоколах кандидату від Партії регіонів Віталію Травянко приписані голоси від непрохідних і технічних кандидатів, а кількість голосів за Аркадія Корнацького суттєво зменшено.

Відповідно до закону, окружна комісія повинна представити в ЦВК підсумковий протокол в цілому по округу.

Зараз ви читаєте новину «Голова ОВК 132 привіз до ЦВК протоколи дільничних комісій округу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі