четвер, 29 травня 2008 08:41

Голова КС вказав Тимошенко на її місце

Голова Конституційного суду Андрій Стрижак нагадує посадовим особам про те, що вони повинні виконувати, а не коментувати рішення КС.

"Відповідно до Конституції, рішення КС є обов"язковими для виконання, остаточними і не можуть бути оскаржені. Тому посадові особи повинні приймати рішення КС до виконання, а не коментувати на свій лад", - заявив Стрижак на прес-конференції в середу.

При цьому він висловив подив реакцією деяких політиків і посадових осіб на рішення КС щодо окремих положень закону про держбюджет на 2008 рік.

"Окремі політики і посадові особи дозволяють зловживати на адресу КС термінами, що звичні для політичних баталій і кулуарних інтриг. Ми це не сприймаємо. КС не потребує ні схвалення, ні інших оцінок політиків щодо його рішень", - підкреслив Стрижак.

Він також відзначив, що КС протягом 7 років постійно підкреслював, що в законі про держбюджет неприпустиме звуження соціальних гарантій громадян.

"Незважаючи на це, в держбюджеті на 2008 рік відбулося те ж саме", - додав глава суду.

Він нагадав, що при прийнятті держбюджету на 2008 рік Верховна Рада призупинила дію низки законів, внесла зміни і доповнення в деякі з них, а також визнала деякі закони нечинними.

За його словами, КС визнав усі ці зміни неконституційними, оскільки законом про держбюджет не можуть вноситися зміни в інші закони, тому що це робиться шляхом прийняття окремого закону.

Таким чином, КС своїм рішенням не припиняв дію жодного з законів і не вносив будь-які зміни в закони.

Стрижак підкреслив, що всі закони діють на даний момент у редакції, яка була до 1 січня 2008 року.

Глава КС також відзначив, що в рішенні суду не зачіпалися пункти держбюджету -2008, у яких мова йде про гарантії повернення заощаджень громадянам і про державну допомогу родинам з дітьми, пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Голова КС вказав Тимошенко на її місце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі