четвер, 19 червня 2008 10:21

Голова ДУСі розповів хто і з ким літає за рахунок держави

Голова Державного управління справами Ігор Тарасюк заявляє, що глава секретаріату президента Віктор Балога не літав на літаках авіакомпанії "Україна" за державний кошт.

Про це він заявив газеті "Сегодня", коментуючи відповідні звинувачення, висунуті проти Балоги депутатами від "Народної самооборони".

"Користуватися літаками державного підприємства "Україна" за рахунок держави мають право тільки 3 особи – президент, прем"єр-міністр і спікер парламенту. Можуть літати і міністри, але тільки за дорученням голови Кабміну. Так от, Балога з тих пір, як став главою секретаріату, жодного разу не користувався нашими літаками. Ну, може, з президентом разом літав", - розповів Тарасюк.

За його словами, частина авіапарку "України", яка не використовується державними мужами, здається в оренду, однак серед орендарів, відповідно до документів, прізвище Балоги не значиться.

"Найчастіше літаки здаються в оренду приватним авіакомпаніям, але вони не повідомляють нам імена своїх пасажирів. Тому я не можу сказати, чи був серед їхніх клієнтів Віктор Балога", - повідомив заступник глави секретаріату президента Ігор Пукшин.

У той же час, "Сегодня" зазначає, що кореспондент сайту "Оглядач" на початку березня 2008 року особисто став свідком того, як Балога прилетів в ужгородський аеропорт рейсом з Києва на літаку Learjet 60. Це був чартерний рейс; хто його оплачував – невідомо пише газета.

За бортовим номером журналіст пізніше визначив, що цей літак американський, "прописаний" у Солт-лейк-сіті і зафрахтований українською компанією "Аеростар".

"Сегодня" зв"язалася з останньою, однак там відповіли, що Балогу не обслуговують і не обслуговували ніколи. Правда, те ж саме вони сказали про Хареса Юссефа, сірійського бізнесмена, друга президента Віктора Ющенка. Але Харес перед цим зізнався виданню, що обслуговується саме в цій компанії.

Газета зазначає, що були також припущення з посиланням на ужгородського мера Сергія Ратушняка про те, що Learjet 60 може бути власністю Балоги. "Сегодня" поки не змогла зв"язатися з главою секретаріату президента, щоб перевірити цю інформацію.

У той же час, начальник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко на питання, чи послідує реакція Генпрокуратури на звернення групи нардепів щодо Балоги, повідомив "Сегодня", що для відповіді по суті в цього відомства є законні 10 днів.

Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Голова ДУСі розповів хто і з ким літає за рахунок держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі