понеділок, 18 лютого 2008 11:46

Голова ДПА проти того, щоб податкова підпорядковувалась Мінфіну

Голова Державної податкової адміністрації Сергій Буряк виступає проти передачі податкової міліції в підпорядкування Міністерству фінансів від Державної податкової адміністрації.

Про цьому Буряк заявив в інтерв"ю виданню "Бізнес".

"Я до цієї ініціативи ставлюся вкрай негативно. Фінансова, економічна, податкова культура громадян України сьогодні, і це треба визнати, ще не досягла такого рівня, щоб нам можна було відмовитися від податкової міліції й виконуваних нею функцій", - уважає Буряк.

На його думку, Податкова дуже часто потребує супроводу податковою міліцією ряду адміністрованих нею процесів: акцизи, відшкодування податку на додану вартість.

"Я вже не говорю про "конвертаційні" центри, відмивання доходів. Всі ці й безліч інших питань, що прямо відносяться до роботи ДПАУ, пов"язані з роботою податкової міліції", - зазначає Буряк.

Крім того, глава Податкової вважає, що передача функцій податкової міліції іншим установам недоцільна, тому що результат дають лише спільні дії оперативних працівників, податкових ревізорів і слідчих.

Секретаріат Президента ініціює передачу податкової міліції в підпорядкування Міністерству фінансів від Державної податкової адміністрації.

Крім того, депутат від фракції блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Геннадій Москаль пропонує Верховній Раді включити податкову міліцію в структуру Міністерства внутрішніх справ для створення єдиного органа по боротьбі з економічною злочинністю, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Голова ДПА проти того, щоб податкова підпорядковувалась Мінфіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі