неділя, 06 квітня 2014 12:18

Голова ЦВК розповів, що може зірвати вибори президента

Голова ЦВК розповів, що може зірвати вибори президента
Михайло Охендовский. Фото: news.pn

Вибори президента України, які відбудуться 25 травня 2014 р., може зірвати тільки введення надзвичайного або воєнного стану.

Про це в ефірі програми "Події" на телеканалі "Україна" заявив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

"Мені здається, що, за винятком двох малоймовірних можливостей - це введення чи надзвичайного, чи воєнного стану у нас в країні, - говорити про зрив виборів немає жодних підстав. Якщо повертатися до надзвичайного стану, то мені здається, що нашим політикам вистачить мудрості для того, щоб у ході виборчого процесу подібного кроку не здійснювати. Нашій державі потрібен легітимно обраний глава, яким може бути тільки президент України", - розповів Охендовський.

Як запевняв представників ОБСЄ Охендовський в середині березня, немає юридичних підстав ставити під сумнів можливість проведення позачергових виборів президента України 25 травня 2014: "І якщо зараз говорити про нездоланні юридичних викликах для цього виборчого процесу, то я не можу назвати жодного з таких".

Нагадаємо напосаду президента будуть балотуватися 23 людини. Дострокові президентські вибори в Україні призначені на 25 травня 2014. Передвиборну агітацію можна буде проводити по 23 травня включно. Встановити офіційні результати виборів у ЦВК мають намір до 4 червня у випадку, якщо не виникне необхідність у проведенні другого туру.

Зараз ви читаєте новину «Голова ЦВК розповів, що може зірвати вибори президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі