вівторок, 04 грудня 2007 10:17

Голосування по спікеру буде таємним

Голосування по спікеру буде таємним

Фракція БЮТ висунула кандидатуру Миколи Томенка на посаду віце-спікера Верховної Ради.

Про це "Українській правді" повідомив член БЮТ Олександр Турчинов.

"Томенка висуваємо на віце-спікера, а першого віце-спікера віддаємо опозиції", - сказав Турчинов.

Він повідомив, що БЮТ вирішив відмовитися від ідеї проведення відкритого голосування за спікера парламенту.

"Наша Україна" виявилася неготова на цей крок. Вони кажуть, що в такому разі Партія регіонів буде блокувати трибуну", - пояснив Турчинов.

Він також повідомив, що БЮТ має інструментарій для того, щоб забезпечити результативне голосування за кандидатуру члена "НУ-НС" Арсенія Яценюка таємними бюлетенями.

"Ми будемо демонструвати всі бюлетені, які візьмуть наші депутати, колегам з "Нашої України". Вони також контролюватимуть своє голосування", - зазначив член БЮТ.

"Це традиція взаємного контролю у Верховній Раді. Крім того всі депутати готові будуть показати свої бюлетені з позначками за Яценюка пресі", - додав Турчинов.

Водночас джерело "Української правди" повідомило, що на посаду першого віце-спікера буде запропоновано кандидатуру члена Компартії Адама Мартинюка.

Таким чином пакет для обрання керівництва Верховної Ради складатиметься з Яценюка, Томенка та Мартинюка, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Голосування по спікеру буде таємним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі