вівторок, 19 травня 2015 03:51

Голодомор і депортація кримських татар - одні з причин декомунізації України - Порошенко

Голодомор і депортація кримських татар - одні з причин декомунізації України - Порошенко
Фото: УНІАН

Минулого тижня були підписані закони про декомунізацію, причиною для яких стало існування "параноїдальних прагнень" в СРСР, таких як голодомор і депортація кримських тарар.

Про це вчора на вечорі-реквіємі пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу заявив президент України Петро Порошенко, передає РБК-Україна.

"У кожного етносу є слова, згадка про які викликає страшні і жахливі почуття. Для кримського татарина таким є слово депортація. Таким для нашого українського народу є слово голодомор. І об'єднує ці два страшних слова джерело походження – країна комуністичного режиму, в якому існували і реалізувалися параноїдальні прагнення поставити всі народи радянської імперії на коліна, тримати їх у страху і покорі. І ось чому я минулого тижня підписав закони про декомунізацію України", – заявив Порошенко.

Крім того, він вже в котрий раз відзначив виняткову силу кримських татар.

"Можна здолати народ, який породив національного лідера світового масштабу – Мустафу Джемілєва, навколо якого об'єдналися тисячі активістів кримськотатарського національного руху"

Зараз ви читаєте новину «Голодомор і депортація кримських татар - одні з причин декомунізації України - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі