понеділок, 09 липня 2018 18:24

Гнап про корупцію: "Система оговталася і пішла у контрнаступ"

Гнап про корупцію: "Система оговталася і пішла у контрнаступ"
Володимир Шапакін (ліворуч) та Олександр Корнієць на засіданні суду в березні 2016 року. Фото: УНІАН

Політична система перестала боятися правосуддя, зараз ситуація з корупцією в Україні погіршилася.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав журналіст-розслідувач Дмитро Гнап.

"Позаторік після матеріалу про "діамантових прокурорів" порушили кримінальну справу. Але розслідування особливо нікуди й не просунулося, бо почалися чистки прокурорів, які викривали "діамантових". Система оговталася.

Пов'язані корупційними зв'язками чиновники, правоохоронці - заспокоїлися. Вони зрозуміли: ніхто не прийде вішати їх на ліхтарях, не викидатиме з крісел. Після величезного збурення - Революції гідності - люди повернулися до свого життя: хтось пішов на фронт, хтось сконцентрувався на роботі, хтось подався на заробітки за кордон. А чиновники, політики, правоохоронці, судді залишилися на своїх місцях. І тоді система почала переходити в контрнаступ. У кращому разі, після кожного десятого нашого розслідування когось звільняли, могли порушити кримінальну справу. Зараз тенденція погіршилася", - констатував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейського, якого звинувачують у хабарництві, поновили на посаді

Заступника голови слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця затримали 5 липня 2015 року за отримання хабара в розмірі 3,150 млн грн. Під час обшуків у Шапакіна вилучили $400 тис., у Корнійця – масу ювелірних виробів, 65 діамантів і автомат Калашнікова.

У ГПУ затриманням керували заступники генпрокурора Давид Сакварелідзе та Виталий Касько, на яких одразу почався тиск з боку колег.

Повний текст інтерв'ю з журналістом-розслідувачем Дмитром Гнапом шукайте на Gazeta.ua та в "Газеті по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Гнап про корупцію: "Система оговталася і пішла у контрнаступ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі