четвер, 09 квітня 2020 16:54

"Главное, чтобы хлебушек был" - Усик розкритикував декомунізацію

Боксер Олександр Усик із "регіоналкою" Оленою Бондаренко критикував декомунізацію. Він давав інтерв'ю "регіоналці", яка свого часу голосувала за "диктаторські закони 16 січня".

 

Усик говорив російською про перейменування вулиць: "Это, во-первых, затраты, которые не нужны. Это проблема для людей. Им вообще без разницы, как называется та улица. Им главное, чтобы был хлебушек".

Водночас Бондаренко в маніпулятивній формі почала порівнювати провідників українських національно-визвольних змагань, на честь яких перейменовують вулиці, з Гітлером.

"У нас уже есть Бандеры и Шухевича. То есть остался один шаг", - заявила вона.

 

"Та не нада переименовывать. Ничего от того не будет, что переименуем, мы разделим только народ", - відповів Усик.

"Те люди, которые хотят это проводить, пусть возьмут мыло и веревку и повесятся, потому что они родились в СССР. Пусть начнут декоммунизацию с себя", - заявив боксер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Американці топчуть Львів": "регіоналка" Бондаренко влаштувала паніку на кремлівському телеканалі

У квітні 2015-го Верховна Рада ухвалила пакет законів про декомунізацію. Зокрема, про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів і заборонила їхню пропаганду.

Закони забороняють радянську символіку, відкривають архіви радянських спецслужб і визнають борцями за незалежність України Українську повстанську армію.

Зміні підлягають географічні назви та назви вулиць і підприємств населених пунктів, що мають комуністичне походження

Дніпропетровськ перейменували на Дніпро, Кіровоград — на Кропивницький.

Змінили назви 32 міст, 955 селищ, 25 районів, 51 493 вулиць, площ і скверів. Демонтували 1320 пам'ятники Леніну та 1069 пам'ятників іншим діячам тоталітаризму.

Зараз ви читаєте новину «"Главное, чтобы хлебушек был" - Усик розкритикував декомунізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі