середа, 14 травня 2008 19:09

Глава Житомирської ОДА: "Кабмін у питанні інфляції шукає крайніх"

Голова Житомирської обласної державної адміністрації Юрій Забела переконаний, що Кабінет міністрів намагається перекласти на губернаторів вину за зростання інфляції в країні. Про це він заявив 14 травня на прес-конференції в Житомирі.

"Сьогодні в Україні ми спостерігаємо тенденцію, згідно з якою, Кабмін хоче знайти крайніх і показати українській громадськості, що винні в зростанні інфляції губернатори", - сказав Забела.

За його словами, такі розмови ведуться постійно, в тому числі й у ЗМІ, тому громадянам нескладно нав"язати думку про те, що так і є насправді.

При цьому Забела зазначив, що його особисто це навряд чи стосується, оскільки в області спостерігається зростання соціально-економічних показників, а інфляційні процеси й рівень заборгованості із зарплати не найвищі в Україні.

Забела повідомив, що облдержадміністрацією проведено в регіоні антиінфляційні заходи: підписано меморандуми між ОДА і хлібозаводами, торговими мережами, м"ясопереробними підприємствами й виробниками молочної продукції про недопущення підвищення рівня роздрібних цін.

Інфляція у Житомирській області склала 13,2%, і на її зростання вплинув переважно стрибок цін на хліб, птицю й ковбаси, а також вершкове масло.

Нагадаємо, що прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко піддала різкій критиці Верховну Раду і керівників обласних держадміністрацій, звинувативши їх в саботажі антиінфляційних заходів уряду. Про це вона заявила 14 травня, відкриваючи засідання уряду.

Тимошенко дала зрозуміти, що уряд на засіданні може звернутись із поданням до президента на звільнення керівників тих областей, де зафіксовані найбільші спалахи інфляції.

"Сьогодні заслуховуватимемо керівництво обласних адміністрацій. І якщо будуть незрозумілі відповіді, уряд радитиметься і ухвалюватиме необхідні рішення", - сказала Тимошенко, підкресливши, що "сьогодні керівництво обладміністрацій є складником реального саботажу боротьби з інфляцією".

Проте голови обладміністрацій, відставку яких має намір ініціювати прем"єр, всіляко "відхрещуються" від намірів саботувати урядові інтервенції - за їх словами, використання продуктів з Держрезерву їм невигідне.

Наприклад, для Вінницької області невигідно купувати зернові, призначені для проведення товарних інтервенцій з Держрезерву, оскільки з урахуванням витрат на доставку в регіон, їх вартість перевищуватиме ринкову. Про це повідомив глава Вінницької обладміністрації Олександр Домбровський, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Глава Житомирської ОДА: "Кабмін у питанні інфляції шукає крайніх"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі