понеділок, 13 листопада 2017 04:07

Глава Європейської ради Дональд Туск просить ЄС зупинити "Північний потік - 2"

Глава Європейської ради Дональд Туск просить ЄС зупинити "Північний потік - 2"
Туск наполягає на зупинці "Північного потіку-2". Фото: 24 канал

Глава Європейської ради Дональд Туск звернувся з листами до голів країн-членів Європейського союзу, закликавши їх до прискорення роботи з блокування реалізації "Північного потоку-2".

У нинішній час не всі лідери країн здобули послання від голови ЄС, в зв'язку з чим текст повідомлення не поширюється публічно, сказано в повідомленні Польського радіо.

Відзначається, що Туск, в першу чергу, наполягає на вирішенні у справі газової директиви Європейської комісії. Так, в Брюсселі уточнили той факт, що правила повинні стосуватися всіх газопроводів, які призначені для ввезення сировини, в тому числі морською частиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Україна отримає гроші від ЄС

До внесення даних уточнень не існувало однозначного трактування по відрізках газопроводів в міжнародних водах, отже, це створювало можливість різноманітних тлумачень і форсування будівництва "Північного потоку-2".

Зараз ви читаєте новину «Глава Європейської ради Дональд Туск просить ЄС зупинити "Північний потік - 2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі