понеділок, 19 листопада 2007 16:36

Гірники розповіли Ющенку про аварію на шахті (ФОТО)
11

Президент Віктор Ющенко закликає Державну комісію з техногенно-екологічної безпеки й надзвичайних ситуацій прискорити ліквідацію наслідків аварії на шахті імені Засядька (Донецька область).

Про це сказано в повідомленні прес-служби Президента.

Президент також закликав докласти максимум зусиль для надання допомоги сім"ям потерпілих.

"Я переконаний, усі політики повинні продемонструвати тут державну політику. Це - велика трагедія, з неї ми повинні вийти з відповідними уроками", - сказав Ющенко.

Крім цього, Президент доручив Міністерству вугільної промисловості розробити план дій із реорганізації вугільної промисловості на 2008 рік, зокрема, розробити заходи для безпечного ведення гірських робіт.

Ющенко оглянув місце аварії на шахті ім. Засядька, а також ознайомився з ходом рятувальних робіт.

Ющенко відбув до Донецької області ознайомитися з ходом ліквідації наслідків аварії на шахті ім. Засядька.

77 шахтарів загинули, 23 пропали безвісти й 28 госпіталізовані в результаті вибуху газу, що стався о 3:11 18 листопада в Донецьку на підприємстві "Шахта ім. Засядька" на горизонті 1078 м.

Усього в шахті працювали 457 шахтарів.

Донецька область оголосила 19, 20 й 21 листопада жалобу для вшанування пам"яті загиблих гірників.

Кабмін виділив Донецькій облдержадміністрації 7,5 млн. гривень для надання допомоги потерпілим і сім"ям загиблих у результаті аварії. 

Зараз ви читаєте новину «Гірники розповіли Ющенку про аварію на шахті (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі