понеділок, 30 листопада 2020 17:35

Гетманцев лобіює монополізацію авторинку України - ЗМІ

Гетманцев лобіює монополізацію авторинку України - ЗМІ
Глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев фактично заблокував розгляд в парламенті законопроекту № 3704 про доступне розмитнення автомобілів на єврономерах

Глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев лобіює прийняття законопроекту, який призведе до монополізації авторинку України. Щорічний прибуток обраних компаній від "схеми" складе більше 110 млн дол.

Про це повідомляють представники громадської організації "Авто Євро Сила", передає УНН.

Так, Гетманцев разом з нардепом Олександром Ковальчуком фактично заблокували розгляд в парламенті законопроекту № 3704 про доступне розмитнення автомобілів на єврономерах. Саме прийняття цього документа вимагають активісти і власники таких авто.

Однак Гетманцев ігнорує вимоги людей і зараз фактично готує до прийняття законопроект, який був розроблений Ковальчуком.

За даними "Авто Євро Сили", цей документ надає декільком компаніям привілейовані умови роботи на вітчизняному авторинку.

Так, за задумом Гетманцева і Ковальчука, оцінкою всіх ввезених в Україну автомобілів на ексклюзивних правах буде займатися компанія УкрАвто олігарха Таріела Васадзе. Щорічний прибуток складе не менше 50 млн дол.

Що показово, законопроект Ковальчука допомагали створювати в Офісі простих рішень, яким керує Міхеїл Саакашвілі. Всім відомі теплі зв'язки Саакашвілі і Васадзе.

Право на ексклюзивне розмитнення авто отримає брокерська компанії PST, яку очолює помічник Ковальчука Савчук. Щорічний прибуток складе не менше 50 млн дол. При цьому закон Гетманцева-Ковальчука фактично закриває можливість для інших компаній і фізосіб займатися ввезенням в Україну автомобілів.

Укртрансбезпека буде курувати питання видачі дозвільної документації для ретро автомобілів. Щорічний прибуток оцінюється в 10 млн дол.

Таким чином, як відзначають в "Авто Євро Силі", сьогодні Гетманцев, замість того, щоб вирішити болюче питання щодо розмитнення автомобілів на єврономерах, робить все, щоб створити в країні ще одну "схему" зі збагачення окремих компаній і олігархів. Ціна питання - мінімум 110 млн дол. "прибутку" в рік.

Зараз ви читаєте новину «Гетманцев лобіює монополізацію авторинку України - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі