середа, 24 травня 2017 16:10

"Геть від Москви, даєш Європу" - Порошенко обіцяє комфортний безвіз

"Геть від Москви, даєш Європу" - Порошенко обіцяє комфортний безвіз
Президент Петро Порошенко 24 травня приїхав у Луцьк. Там пообіцяв комфортний безвізовий режим з ЄС.

Українці вільно перетинатимуть кордон з ЄС із комфортом.

Про це заявив президент Петро Порошенко у Луцьку.

Так він прокоментував підготовку України до 11 червня - набрання чинності рішення ЄС про безвізовий режим.

"Український громадянин, отримавши паспорт, зможе не чекаючи черг до візових центрів, консульств, не збираючи папери, не сплачуючи послуги посередників чи візовий збір, без будь-яких принижень і втрат часу підходити без візи з біометричним паспортом і вільно перетинати кордон", - сказав президент.

Порошенко продовжив: "Щоб були дуже малі черги, сервіс від держави був якісний, умови перетину комфортні, митники і прикордонники були привітні. Створити людині атмосферу комфорту і гордості".

"Це історична дата. Хочу ще раз нагадати слова Хвильового, який сказав: "Геть від Москви, даєш Європу". Україна виходить із Російської імперії назавжди і повертається до європейської родини народів", - зазначив він.

Вже видали більш як 3,5 млн біометричних паспортів, заявив глава держави.

"На сьогодні ми вийшли на рубіж у 19-20 тисяч (паспортів на добу. - Gazeta.ua)", - додав Порошенко.

Також президент зауважив, що всі пункти пропуску на кордоні з ЄС матимуть обладнання із зчитування інформації біометричних паспортів.

"Створити нормальні умови (на пунктах. - Gazeta.ua). Де відпочити, в туалет сходити, почекати, випити чашку кави, створити європейські умови", - дав він вказівку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям "на пальцях" пояснили, що таке безвіз (інфографіка)

Сьогодні, 24 травня, президент Петро Порошенко перебуває у Волинській області. Він відвідав разом із міністром закордонних справ Павлом Клімкіним прикордонний пункт пропуску "Ягодин".

Зараз ви читаєте новину «"Геть від Москви, даєш Європу" - Порошенко обіцяє комфортний безвіз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі