неділя, 27 березня 2011 20:07

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Герман переконує, що у "справі Кучми" немає політичних мотивів

Герман переконує, що у "справі Кучми" немає політичних мотивів

Кримінальна справа щодо другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми свідчить про те, що в України немає виборчого правосуддя і політичних переслідувань, вважає заступник глави адміністрації президента України Ганна Герман.

"Те, що зараз справу цю порушили - це свідчення того, що в України немає жодних ухилів, якихось переслідувань, якихось політичних мотивів у тому, кого притягати до відповідальності", - сказала вона в інтерв'ю "5 каналу", яке транслюватиметься в неділю ввечері.

Герман підкреслила, що не можна називати людину злочинцем, поки суд не довів її провину.

"Кожен повинен відповісти за те, що він робив. Не можна звинувачувати людину, коли суд не довів її провину. Всі люди - і президенти, і звичайні громадяни - рівні перед законом. Не можна називати Кучму злочинцем і говорити, що його треба судити, коли не доведена його вина", - сказала вона.

Як повідомлялося, кримінальну справу щодо Кучми порушено 21 березня 2011 року в зв'язку з убивством журналіста Георгія Гонгадзе. Другий президент України підозрюється в перевищенні влади, у дачі незаконних розпоряджень посадовим особам Міністерства внутрішніх справ, які призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Кучмі пред'явлено обвинувачення за частиною 3 статті 166 (перевищення влади або посадових повноважень) Кримінального кодексу в редакції 1960 року.

Журналіст Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналісту.

Зараз ви читаєте новину «Герман переконує, що у "справі Кучми" немає політичних мотивів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі