четвер, 19 липня 2012 16:06

Герега внесла до парламенту клопотання щодо призначення дати виборів у Києві

Герега внесла до парламенту клопотання щодо призначення дати виборів у Києві
Галина Герега нагадала, що дату виборів призначить Верховна Рада. Фото: focus.ua

Секретар Київської міської ради Галина Герега, яка тимчасово здійснює повноваження київського міського голови, звернулася до Верховної Ради з клопотанням про проведення позачергових виборів мера столиці.

"19 липня 2012 року  відповідно до частини 3 статті 42 закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" заступник міського голови - секретар Київради Галина Герега звернулася з клопотанням до Верховної Ради України щодо призначення позачергових виборів київського міського голови", - повідомляється в прес- релізі Київської міськради.

Герега зазначила, що, звернувшись з клопотанням до парламенту, виконала вимогу закону, і нагадала, що дату позачергових виборів призначає Верховна Рада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада тягнутиме вибори в Києві, бо в Попова зараз виграє будь-хто" - політолог

Як повідомлялося, Черновецький 1 червня написав заяву про відставку з поста мера столиці. 12 липня Київська міська рада 110 голосами прийняла до відома факт дострокового припинення повноважень мера міста Черновецького на підставі його особистої заяви.

Згідно з рішенням Київради, секретар Київради Герега тимчасово здійснює повноваження київського міського голови з моменту дострокового припинення повноважень Черновецького на цій посаді.

Днями вона заявила, що клопотання про проведення виборів міського голови Києва буде направлено до парламенту у встановлений законодавством двотижневий термін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко хоче розібратися із київським референдумом-"лохотроном"

На думку Гереги, вибори міського голови, які відповідно до законодавства повинні бути призначені парламентом протягом 60 днів, можуть бути проведені в кінці 2012 року або навесні 2013 року.

Як відомо, наприкінці липня - початку серпня очікується проведення позачергової сесії українського парламенту.

Вибори до Верховної Ради мають пройти 28 жовтня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Герега внесла до парламенту клопотання щодо призначення дати виборів у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі