вівторок, 07 жовтня 2008 08:29

Герасим"юк вважає Тимошенко партнером Кремля

Останній візит Прем"єр-міністра Юлії Тимошенко до Москви і його результати є яскравим свідоцтвом того, що український Прем"єр, можливо, і тимчасовий, але все-таки партнер Кремля.

Про це заявила народний депутат від фракції НУНС Ольга Герасим"юк, коментуючи заяви російського політолога СтаніславаБєлковського.

Як повідомляє прес-служба НУНС, нардеп переконана в існуванні домовленостей між Кремлем і Тимошенко. Вона вважає, що про це свідчить як підтримка Прем"єром образливих висловів з боку російського керівництва на адресу Президента України Віктора Ющенка, так і підписання угод, які фактично віддають українську газотранспортну систему під контроль російських структур.

Меморандум щодо газотранспортної системи України Герасим"юк назвала "першою ознакою втрати суверенітету, втрати важеля впливу і бар"єру на шляху агресора".

Раніше політолог Бєлковський допустив, що Кремль зробив "ставку" на Тимошенко як на ймовірного переможця на президентських і парламентських виборах. Підтвердженням цього, на переконання експерта, є результати переговорів в Москві.

Він вважає, що Кремль встановить для України ціну на газ, яку пропонує Тимошенко ($250 за тисячу кубометрів), що стане основним її аргументом на президентських виборах. Політолог заявляє, що в обмін на це Тимошенко погодилася на три умови Кремля: відкласти питання вступу України в НАТО, передати в управління ВАТ "Газпром" українську газотранспортну систему і не піднімати тему виведення ЧФ РФ з території України.

Нагадаємо, після повернення з Москви Прем"єр заявила: "Я цілком і повністю задоволена результатами переговорів: вони повністю міняють пропорцію наших відносин і ставлять Україну в надійну, стабільну позицію гравця на газовому ринку, повноцінного учасника і абсолютного господаря ринків на своїй території і закривають всі неефективні корупційні, тіньові схеми", повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Герасим"юк вважає Тимошенко партнером Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі