середа, 20 січня 2016 10:29

Геращенко озвучила п'ять умов для виборів на Донбасі

Геращенко озвучила п'ять умов для виборів на Донбасі
Геращенко озвучила вимоги України. Фото: 5 канал

Перед тим, як проводити вибори на окупованих територіях Донецька та Луганська, треба повернути туди українські ЗМІ, прибрати військових та техніку, дозволити вільне пересування для місії ОБСЄ та повернути контроль України над своїм кордоном.

Про це в ефірі "5 каналу" сказала уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, народний депутат від фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ірина Геращенко.

"Українська сторона займає одну позицію, що вибори на окупованих територіях можуть відбутися за важливих передумов. Це підключення українських медіа, роззброєння, відведення техніки, допуск ОБСЄ на окуповані території і в першу чергу – до кордону українсько-російського, де має бути повернуто український контроль, виведення іноземних військ", - сказала Геращенко.

Також, за її словами, Україна вимагатиме скасування результати псевдовиборів, які бойовики проголосили в листопаді 2014 року.

Цю позицію Україна зараз відстоює у переговорах між міністрами в Нормандському форматі та у тристоронній контактній групі, що працює у Мінську. Нагадаємо, що російські та західні представники намагаються пришвидшити проведення виборів на окупованих територіях. Зокрема, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр каже, що зволікання з виборами відкладає вирішення конфлікту.

Зараз ви читаєте новину «Геращенко озвучила п'ять умов для виборів на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі