пʼятниця, 10 жовтня 2008 16:26

Генсек НАТО вважає, що Україну ще рано запрошувати до альянсу

Генсек НАТО вважає, що Україну ще рано запрошувати до альянсу
Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер заявив, що ще передчасно вести мову про надсилання Грузії та Україні запрошення до вступу у Північноатлантичний альянс.

Зараз ні та, ні інша країна не готові до членства в НАТО, і поки "дуже рано говорити, коли вони отримають формальне запрошення до Альянсу", сказав Схеффер в інтерв"ю, опублікованому у п"ятницю в угорській газеті "Непсабадшаг".

9 жовтня генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер заявив, що Україна і Грузія у майбутньому отримають запрошення до Альянсу, проте не береться сказати, коли це станеться.

"Зараз ці дві країни (Україна і Грузія) не готові до членства, що було сформульовано на саміті у Бухаресті, проте колись у майбутньому отримають запрошення. Коли - не знаю", - сказав Схеффер.

За його словами, на зустрічі міністрів закордонних справ Альянсу у грудні цього року ситуація буде проаналізована, до цього "можна лише ворожити", чи запропонують Грузії та Україні приєднатися до Плану дій щодо членства, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО вважає, що Україну ще рано запрошувати до альянсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі