пʼятниця, 08 лютого 2008 09:07

Генсек НАТО: "Думка Росії не вплине на рішення щодо приєднання України до ПДЧ"

Думка Росії не впливатиме на рішення НАТО щодо приєднання України до Плану дій по членству в Альянсі. Про це генеральний секретар Альянсу Яап де Хооп Схеффер заявив у Вільнюсі після зустрічі із українським міністром оборони Юрієм Єхануровим, повідомляє "Німецька хвиля".

За його словами, саміт у Бухаресті стане відмінним приводом для перегляду стосунків України та НАТО.

Генсек НАТО повідомив також, що країни-члени Альянсу проведуть найближчим часом дискусію, щоб дійти єдиної позиції стосовно приєднання Києва до Плану дій зі вступу до НАТО.

В свою чергу Ю.Єхануров повідомив, що уряд України обіцяє переглянути бюджет, щоб фінансово забезпечити реформи української армії. "До кінця 2010 р. ми повинні повністю перейти на формування нашого війська за контрактом", - сказав він. Міністр повідомив, що ухвалення Плану дій із членства в НАТО дозволило б "дисциплінувати себе та консолідувати українську громаду", пише РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО: "Думка Росії не вплине на рішення щодо приєднання України до ПДЧ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі