четвер, 28 лютого 2008 10:50

Генсек НАТО не захотів говорити з Януковичем

Голова фракції Партії регіонів Віктор Янукович не зміг зустрітися з генеральним секретарем НАТО Яапом де Хооп Схеффером під час свого візиту в Брюссель (Бельгія) 27 лютого.

Про це в ефірі телекомпанії "5 канал" сказала депутат Верховної Ради, заступник голови фракції ПР Ганна Герман увечері 27 лютого.

Герман, вважає, що, відмовившись провести зустріч із Януковичем, керівництво альянсу продемонструвало своє відношення до тих українців, які виступають проти вступу України в НАТО.

"НАТО ще раз дало підтвердження тому, що НАТО не хоче зважати на більшість українського суспільства (за її даними, 54% українців виступають проти вступу до НАТО), а тільки зі своїми інтересами, Україна - це для них інтерес, у першу чергу, американський", - сказала вона.

При цьому Герман допустила, що до проведення саміту організації в Бухаресті (Румунія) у квітні Януковичу ще вдасться зустрітися зі Схеффером.

Офіційною причиною, з якої генсек НАТО не зміг зустрітися з лідером ПР, стала завантаженість його робочого графіка.

27 лютого Віктор Янукович перебував з візитом у Брюсселі (Бельгія), однієї із цілей якого була зустріч зі Схеффером.

Раніше Янукович направив лист керівництву НАТО із проханням не розглядати на Бухарестському саміті у квітні прохання України приєднатися до плану дій щодо членства в альянсі.

Україна просить країни-члени НАТО розглянути можливість її приєднання до плану дій щодо членства в організації на Бухарестському саміті (Румунія) у квітні.

Це прохання стало причиною блокування Партією регіонів засідань Верховної Ради з 18 січня, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Генсек НАТО не захотів говорити з Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі