вівторок, 29 листопада 2011 09:11

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Генпрокурор політики у справі Тимошенко не бачить

Генпрокурор політики у справі Тимошенко не бачить

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка переконаний, що в кримінальних переслідуваннях екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко немає політичного підгрунтя.

"Злочини, які вчинила Юлія Володимирівна розкриті, є докази ... Вона зробила кілька злочинів, за них треба відповідати за українським законодавством, тобто, ніякої політики", - сказав Пшонка в понеділок увечері на телеканалі 1 +1.

Він підкреслив: "Є ті, хто хоче перевести все це в площину політики - це вже інша справа. Я, як генпрокурор, з відповідальністю кажу, що є злочини і за них повинна бути відповідальність. Закон є закон і він повинен виконуватися".

Відповідаючи на запитання про те, чи не боїться він, що стосовно тих, хто зараз перебуває при владі, буде також вершитися правосуддя, як зараз проти Тимошенко, генпрокурор сказав: "Якщо в рамках закону будуть діяти (представники майбутньої влади), то вершити буде нічого, на мою думку. Якщо будуть йти не в ногу з законом, то натворити можна багато чого".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко попередила Пшонку про майбутнє "пекло"

При цьому Пшонка сказав: "Я не з боягузів. І в житті багато чого бачив".

Генпрокурор також розповів, що Тимошенко тривалий час не вдавалося залучити до відповідальності, оскільки вона займала високі державні посади.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокурор політики у справі Тимошенко не бачить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі