вівторок, 24 серпня 2010 15:56

Генпрокуратура "закрила" ще одного чиновника Тимошенко

Генпрокуратура "закрила" ще одного чиновника Тимошенко

21 серпня Військовою прокуратурою був затриманий екс-перший заступник міністра оборони Валерій Іващенко.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на джерела в Генпрокуратурі.

Як нагадує видання, Іващенко з 5 червня 2009 по 11 березня 2010 року, після відставки Юрія Єханурова, виконував обов'язки глави військового відомства в уряді Юлії Тимошенко.

Іващенка звинувачують у незаконному ухваленні рішення про реалізацію майна Феодосійського судномеханічного заводу, пише видання, додаючи, що після допиту його було відправлено в СІЗО.

"За інформацією з прокуратури, значна частина активів цього держпідприємства Міноборони після проведення санації перейшла в приватні руки, в тому числі стратегічно важливі об'єкти інфраструктури - причали заводу", - йдеться в публікації.

"У Генпрокуратурі підозрюють, що новим власником причалів та іншого майна Феодосійського заводу став Андрій Сенченко, який як відомо входить до фракції БЮТ", - зазначає видання

Слідство має в своєму розпорядженні документ за підписом Іващенка, який дає право за підсумками проведеної санації продати будь-яке майно Феодосійського судномеханічного заводу, включаючи цехи і глибоководні причали.

Джерело також стверджує, що за підсумками розслідування кримінальної справи продане майно заводу буде повернуто державі.

"При передачі його приватним структурам було порушено законодавство, зокрема, постанова Кабміну, що вимагає видачі окремого дозволу на реалізацію для кожного об'єкта державної власності, до того ж з обов'язковим погодженням рішення про продаж з Фондом держмайна", - пише газета.

Між тим, як зазначає джерело, у ГПУ не виключають, що рішення про відчудження державного майна Іващенко ухвалював під тиском.

"Слідчим Військової прокуратури вже відомо, що на робочих нарадах в Міноборони з підготовки наказу в.о. міністра особисто був присутній Сенченко", - зазначає видання.

Відомо також, що керівники департаментів військового відомства відмовилися візувати проект рішення в.о. міністра про продаж майна Феодосійського заводу, вважаючи його незаконним.

Нагадаємо, що раніше ГПУ арештувала екс-першого заступника голови правління "Нафтогазу України" Ігоря Діденка, заступника начальника енергетичної митниці Тараса Шепітька та ін.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура "закрила" ще одного чиновника Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі