субота, 18 жовтня 2008 13:49

Генпрокуратура перевіряє законність поставок Україною зброї у Грузію

Генеральна прокуратура проводить перевірку законності поставок Україною зброї у Грузію.

Про це сказано у повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

Генпрокуратура проводить відповідну перевірку за зверненням голови тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування законності поставок Україною зброї у Грузію, депутата від фракції Партії регіонів Валерія Коновалюка.

Генпрокуратура заявила, що з метою з"ясування обставин поставок зброї та надання матеріалів, які, згідно з заявами Коновалюка, перебувають у його розпорядженні, його двічі було запрошено до Генпрокуратури.

Водночас Генпрокуратура повідомила, що, посилаючись на зайнятість у роботі, Коновалюк не відвідав Генпрокуратуру, що призводить до затягування перевірки.

Генпрокуратура через ЗМІ запрошує Коновалюка прибути до прокуратури для надання документів і свідоцтв.

Як повідомлялося, апарат Ради національної безпеки й оборони вважає, що заяви депутата Ради від фракції Партії регіонів Валерія Коновалюка про порушення під час продажу Україною зброї у Грузію безпідставні, підривають Конституцію та невідповідають регламенту Верховної Ради.

У вересні Коновалюк заявив, що тимчасова слідча комісія Ради з розслідування законності поставок Україною зброї у Грузію вважає заниженими ціни продажу цієї зброї.

Крім того, з його слів, комісія виявила факти, які свідчать про те, що Україна була під загрозою національної безпеки у зв"язку з продажем озброєння, яке перебувало на бойовому чергуванні.

2 вересня Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування законності поставок Україною зброї у Грузію, повідомляють Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура перевіряє законність поставок Україною зброї у Грузію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі