четвер, 16 грудня 2010 17:05

Генпрокуратура не бачить криміналу у тому, що охоронці Азарова штовхали журналістів

Генпрокуратура не бачить криміналу у тому, що охоронці Азарова штовхали журналістів

Генпрокуратура не виявила ознак злочину у діях охоронців прем'єр-міністра Миколи Азарова, які зламали камеру 5-го каналу та перешкоджали роботі знімальної групи.

Про це йдеться у листі заступника генерального прокурора Анатолія Пришка до віце-спікера Миколи Томенка, пише у блозі на "Телекритиці" журналіст 5-го каналу Азад Сафаров.

Томенко звертався до ГПУ щодо неправомірних дій "удошників" проти знімальної групи 5-го каналу.

У відповіді Генпрокуратури зазначено, що "військовослужбовці Управління державної охорони України діяли відповідно до вимог Закону України "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб" і своїх службових обов'язків".

У зв'язку з цим 10 грудня Головне управління військових прокуратур винесло постанову про відмову в порушенні кримінальної справи.

Копію листа "5-му каналу" надала прес-служба Томенка. Від ГПУ жодних повідомлень або листів про відмову в порушенні кримінальної справи 5-му каналу не надходило.

На сайті Генпрокуратури у розділі новин також жодної інформації про цю постанову. Хоча по телефону представники військової прокуратури запевнили журналіста, що листа 5 каналу таки відправили.

Раніше парламентська тимчасова слідча комісія з питань цензури теж вирішила звернутися до Генпрокуратури і Управління держохорони з проханням дати юридичну оцінку діям працівників УДО в інциденті зі знімальною групою 5-го каналу, а в разі виявлення порушення законодавства відповідно на нього відреагувати.

27 листопада під час відвідання Віктором Януковичем і Миколою Азаровим наметового містечка підприємців на Майдані Незалежності у Києві охоронці прем'єр-міністра грубо перешкоджали роботі знімальної групи 5-го каналу та зламали об'єктив камери DVcamDSR 390.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура не бачить криміналу у тому, що охоронці Азарова штовхали журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі