пʼятниця, 22 серпня 2008 17:44

Генпрокуратура методично затягує експертизу смертельної вакцини від кору

Генеральна прокуратура України відмовила Міністерству охорони здоров"я в наданні інформації про результати судмедекспертизи щодо причин смерті підлітка після щеплення від кору. Про це повідомили у прес-службі МОЗ.

Як йдеться у листі за підписом заступника генерального прокурора Рената Кузьмина, Головним управлінням з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури за фактом смерті Антона Тищенка призначена додаткова судово-медична експертиза, проведення якої доручено експертам Академії медичних наук України.

Відтак, підкреслив заступник генпрокурора, до закінчення експертних досліджень надати інформацію про результати судово-медичної експертизи неможливо.

У зв"язку з цим Міністерство охорони здоров"я України вважає, що затягування розслідування згаданого процесу не є на користь ні суспільству, ні державі.

Як повідомлялося, 13 травня старшокласник з Краматорська Антон Тищенко після щеплення від кору та краснухи, зробленого напередодні, помер у реанімації.

За даними Міністерства охорони здоров"я, представники Генпрокуратури вилучили патоморфологічні матеріали у травні 2008 р., не дозволивши комісії МОЗ ознайомитись з результатами аналізу, який би встановив реальні причини смерті підлітка.

4 липня Міністерство охорони здоров"я, на адресу якого неодноразово лунали звинувачення в затягуванні розслідування, направило відповідного листа з проханням надати інформацію судмедекспертів Генпрокуратури України або ж дозволити представникам МОЗ дослідити матеріали власними силами, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура методично затягує експертизу смертельної вакцини від кору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі