понеділок, 16 квітня 2007 20:18

Генпрокуратура доводить, що Станік хабара не брала

Генеральна прокуратура перевірила інформацію про отримання суддею Конституційного Суду Сюзанною Станік хабара за рішення про конституційність указу Президента Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради, і встановила, що вона неправдива. Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

"Інформація інтернет-видання ("Реальна політика") неправдива, фальсифікована й спрямована на перешкоджання виконанню суддею Станік обов"язків судді-доповідача в справі", - сказано в повідомленні.

Прокуратура також не підтвердила інформацію про незаконне отримання Станік нерухомості.

Генпрокуратура сповістила Станік про результати цієї перевірки.

У зв"язку із цим за фактом втручання в справи судді, за що передбачено кримінальну відповідальність за статтею 376 Кримінального кодексу (втручання в діяльність судових органів), Генпрокуратура організувала перевірку.

Таку перевірку проведе Головне слідче управління Генеральної прокуратури.

Служба безпеки України отримала попереднє підтвердження інформації про отримання родичем Станік майна на суму 12 млн доларів.

У ході перевірки СБУ встановила, що один з родичів судді Станік отримав земельні ділянки в Ялті, Києві, а також квартири в Ялті, Києві й кілька дорогих автомобілів, зокрема Mercedes, BMW.

СБУ також установила факт передачі родичеві 500 квадратних метрів нежитлового приміщення в Києві, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура доводить, що Станік хабара не брала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі