середа, 09 березня 2011 15:21

Генпрокуратура допитала сина ще одного чиновника Тимошенко

Генпрокуратура допитала сина ще одного чиновника Тимошенко

Генеральна прокуратура України допитала сина екс-глави Держкомрезерву Михайла Поживанова.

Про це заявив сам екс-чиновник.

За словами чиновника, на допит був викликаний його син - 22-річний Валерій.

"Сина запитували, як він зв'язується зі мною, чи знає, де я перебуваю, чи укладав він договір з адвокатом від мого імені. Валерій ще раз дав їм мою електронну пошту, проте ніхто на зв'язок зі мною так і не вийшов", - розповів Поживанов.

Екс-глава Держкомрезерву також поскаржився, що до вивчення справи не пускають його адвоката.

"Мого адвоката Михайла Квашу до справи не допускають, так що до цього часу не знаю, в чому мене звинувачують", - сказав Поживанов.

Він також додав, що має намір просити політичного притулку в Австрії і вже отримав так звану "білу картку" - документ, який видають претендентам статусу політичного біженця.

"Я вже подав пакет документів на отримання статусу політичного біженця в спеціальну службу (Bundesasylsenat). Вона в Австрії підпорядкована МВС, але такі випадки вирішуються на рівні федерального канцлера, з урахуванням думки МЗС, і процедура може тягнутися роками. Зараз у Відні до мене всі ставляться доброзичливо", - сказав він.

Крім того, Поживанов зазначив, що часто спілкується з екс-міністром економіки Богданом Данилишиним, якому Чехія надала політичний притулок.

"Він дає мені багато слушних порад, але це особисте - на розголошення він згоди не давав", - сказав Поживанов, додавши при цьому, що не спілкується з лідером "Батьківщини" Юлією Тимошенко.

Головне слідче управління СБУ порушило кримінальну справу відносно Поживанова згідно з ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України в рамках розслідування кримінальних справ, порушених за фактами розкрадання державних коштів на суму понад 7 млрд грн, зокрема, виявлених міжнародними аудиторськими компаніями в результаті перевірки використання урядом України бюджетних коштів у 2008-2009 рр. і в першому кварталі 2010 року.

Стосовно Поживанова винесено постанову про притягнення в якості обвинуваченого в здійсненні розкрадання державних коштів на суму майже 35 млн грн, його оголошено в розшук.

25 лютого Поживанов повідомив, що знаходиться в процесі отримання статусу політичного біженця в Австрії.

Раніше на допиті у Генпрокуратурі перебував син екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Зараз ви читаєте новину «Генпрокуратура допитала сина ще одного чиновника Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі