пʼятниця, 24 травня 2013 16:43

Генконсул Росії подав у відставку через конфлікт із кримськими татарами

Генконсул Росії подав у відставку через конфлікт із кримськими татарами
Фото: tsn.ua

Генконсул РФ у Сімферополі Володимир Андрєєв заявляє, що не згоден із заявою МЗС Росії з приводу його висловлювань щодо кримських татар і прийняв рішення подати у відставку.

"Я залишаюся при своїй думці і при кожному слові своєї думки. А заяву МЗС (Росії-ред.) розцінюю як безпорадну, дурну і безпринципну ганьбу МЗС Росії. Вони виправдовуються за те, що я не говорив і, навпаки, не підтримують мене в тих позиціях, від яких відступати ніяк не можна. І взагалі за такі заяви треба карати всіх, хто їх пише, і хто дозволяє їх публікувати", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

На питання про те, чи не є його позиція загрозою для його подальше дипломатичної кар'єри, Андрєєв зазначив: "Природно, я ставлю себе в положення, в якому продовжувати мою роботу тут не є можливим. Я йду. Час (звільнення - ред.) визначить моє керівництво, звичайно. І тут стоять чисто практичні завдання - здачі і передачі справ наступному керівнику консульської установи. Але принципове рішення прийнято. Це моє рішення".

Зараз ви читаєте новину «Генконсул Росії подав у відставку через конфлікт із кримськими татарами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі