четвер, 21 червня 2007 11:14

Гелетей знову охоронятиме Генпрокуратуру

Обов"язки з охорони будівлі Генпрокуратури в найближчі дні можуть перейти до управління державної охорони. Про це сказав начальник управління держохорони Валерій Гелетей, пише "Комерсант-Україна".

"У мене була розмова з генпрокурором, у ході якої була досягнута домовленість, що усе буде як раніше. Ми вже підготували інструкцію, де чітко описані повноваження й обов"язки сторін, щоб згодом не було питань ні до нас, ні до співробітників Генпрокуратури", – заявив Гелетей.

За його словами, очікується, що інструкція, що регламентує повноваження бійців УДО, буде підписана сторонами – УДО і ГПУ – уже цього тижня: "Швидше за все, інструкція буде погоджена і підписана 21 червня, можливо, у п"ятницю".

Заступник генпрокурора Олександр Шинальський, що курирує переговори про зміну охоронної структури, у середу підтвердив, що дане питання фактично вирішено.

"Те, що охорону Генпрокуратури буде здійснювати управління держохорони – це однозначно. Щойно будуть підписані наші внутрішні необхідні режимні документи, УДО приступить до виконання своїх обов"язків. Може, це буде навіть у четвер, а можливо, у понеділок", – сказав Шинальський.

За його словами, у ГПУ вже підготовлена внутрішня інструкція, що регулює режим перебування на території Генпрокуратури співробітників ГПУ, відвідувачів і інших осіб, у тому числі представників УДО.

Управління держохорони, у свою чергу, також підготувало інструкцію, що регулює повноваження і посадові обов"язки співробітників УДО, спрямованих на охорону Генпрокуратури.

За інформацією видання, цей документ уже підписаний Гелетеєм і знаходиться на узгодженні в ГПУ. "Ніяких розбіжностей у нас немає. Як тільки ми погодимо інструкцію, вона (держохорона) приступить до виконання своїх обов"язків", – заявив Шинальський.

"І згодом як зовнішню, так і внутрішню охорону Генпрокуратури буде здійснювати управління держохорони", - додав він.

Крім того в Генпрокуратурі розповіли, що в МВС немає претензій до ГПУ в зв"язку з розірванням договору про охорону об"єкта.

За словами Шинальського, він розмовляв із представником МВС, відповідальним за роботу "Титана". "Я йому виклав ситуацію і попередив, що як тільки ми повернемося до колишнього порядку, наш договір буде розірваний", – повідомив заступник генпрокурора і додав, що в МВС до даного рішення "поставилися з розумінням".


Зараз ви читаєте новину «Гелетей знову охоронятиме Генпрокуратуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі