Ексклюзиви
пʼятниця, 31 жовтня 2008 12:12

Гелетей робить все, щоб з Тимошенко нічого не трапилося

Начальник управління держохорони Валерій Гелетей заявляє, що у справі про замах на прем"єра Юлію Тимошенко в 2006 році встановлений підозрюваний.

"Не розголошуючи таємниці слідства, можу сказати, що кримінальна справа розслідується, є підозрювана особа, проведені відповідні експертизи. Зараз питання стоїть про розшук і затримання підозрюваного", - сказав Гелетей, який у 2006 році одним з перших повідомив про підготовку замаху на життя Тимошенко.

За словами Гелетея, з 2006 року прем"єр-міністр охороняється у посиленому режимі. "Як тоді, так і зараз ми відповідаємо за безпеку Юлії Володимирівни. Задіюємо стільки сил і засобів, скільки необхідно для її повної безпеки" - сказав він в інтерв"ю  Коммерсант-Україна.

На питання, чи не збирається УДО взяти на себе відповідальність за недопущення блокування роботи Верховної Ради, Гелетей відповів, що виступає за введення депутатських приставів з необхідним обсягом повноважень. Водночас він додав, що ухвалення таких рішень – повноваження депутатів.

"Без них це питання не вирішити. Як військовослужбовці, ми не можемо підкорятися депутатам, цивільним особам або колегіальному органу" - сказав Гелетей.

На питання, чи траплялося, що держохорона успішно припиняла дії депутатів, Гелетей розповів випадок, що стався в ході нещодавнього візиту в Україну президента США Джорджа Буша. "Під час покладання квітів президентами України і США до пам"ятника жертвам голодомору один народний депутат зі словами "Чого це американці тут командують!" намагався пройти оточення.

Довелося розповідати йому анекдоти, тягти час, у противному випадку він міг би прорватися до зони, що охоронялася, і наслідки були б непередбачувані" - сказав він.

Гелетей зазначив, що досвід секретної спецслужби США, що охороняє президента, "дуже гіркий" "В історії штатів було чотири вбивства президентів. Саме тому їхня охорона наділена надзвичайними повноваженнями. Я можу спрогнозувати дії співробітників охорони США, якщо цей депутат підійшов би на небезпечно близьку відстань до Буша, не погодивши це заздалегідь із протоколом" - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Гелетей робить все, щоб з Тимошенко нічого не трапилося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути