четвер, 03 лютого 2022 13:13

ДБР побачило розкрадання в "Голосі" - Рудик уже допитали

ДБР побачило розкрадання в "Голосі" - Рудик уже допитали
Справа - сфабрикована, заявила Рудик. Фото: Facebook.com/kira.rudik

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом можливої розтрати бюджетних коштів керівництвом партії "Голос" на понад 1 млн грн.

Про це відомство повідомло у четвер.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило, що укладені керівництвом партії договори із надання послуг і виконання робіт низкою ФОПів - фіктивні.

Перевіряють обставини можливої розтрати коштів керівництвом "Голос".

Опитали низку свідків, зокрема, народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готовий скласти мандат - Трухін прокоментував ситуацію з аварією

Кримінальне провадження розслідують за двома статтями - порушення порядку фінансування політичної партії і привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах особою або організованою групою.

"Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років та з конфіскацією майна", - заявили.

Народна депутатка, голова партії Кіра Рудик сьогодні прийшла у ДБР на допит. Заявила, що справа "сфабрикована з боку Офісу президента".

"Я все ще в шоці", - сказала Рудик і заявила про переслідування опозиції. Допитували про діяльність партії 2020 року, розповіла. Також сказала, що партія зараз судиться з НАЗК.

Натомість адвокат заявив, що справа стосується розтрати коштів партії, а не державного бюджету. "Підставою для досудового розслідування стало повідомлення в ЗМІ, не матеріали НАЗК. Не відомо, чому прессекретар ДБР повідомляє одну інформацію, слідчий - іншу", - сказав.

Наступний допит буде у середу.

Торік у січні Національне агентство з питань запобігання корупції призупинило державне фінансування "Голосу". У НАЗК виникли претензії щодо оформлення угод та актів виконаних робіт у підрядників і орендної плати за офіси.

Згодом Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов Рудик про відновлення фінансування.

Народний депут Ярослав Юрчишин заявляв, що керівництво партії вкрало понад мільйон гривень.

Зараз ви читаєте новину «ДБР побачило розкрадання в "Голосі" - Рудик уже допитали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі