понеділок, 17 листопада 2008 20:39

Газпром налаштований щодо України оптимістично

Газпром оптимістично оцінює можливість своєчасного підписання з Україною нових контрактів на постачання газу. Таку думку сьогодні в ефірі "Эхо Москвы" висловив офіційний представник ВАТ "Газпром" Сергій Купріянов.

Він нагадав, що торік сторони "досить спокійно" пройшли переговорний процес, і висловив надію, що цього року ситуація буде аналогічною. "Дуже сподіваюся, що і цього року буде, як у минулому. І є всі підстави для такого роду надій, пов`язані з тим, що прем`єри РФ і України підписали відповідний меморандум", - сказав С.Купріянов.

За його словами, зараз ведеться підготовка контрактів, яких буде "чимало", оскільки сторони переходять на прямі довгострокові відносини. "Ми починаємо новий рік з чистого аркуша", - пояснив представник Газпрому. Він додав, що до укладення контрактів треба вирішити ряд проблем, що залишилися, - зокрема, врегулювати питання заборгованості України за поставлений газ і об`ємів газу, що є в підземних сховищах.

С.Купріянов, кажучи про борг України перед Газпромом за раніше поставлені об`єми газу, зазначив, що "не хотів би його називати, щоб нікого не лякати", додавши, що "цифра значна". Він зазначив, що сторони перебувають у процесі врегулювання боргу, і, відповідаючи на запитання, чи закінчаться відповідні переговори до кінця року, сказав: "Я сподіваюся, що раніше".

"Поки що настроєні оптимістично, і є можливість для реалізації підписаного меморандуму", - сказав С.Купріянов. За його даними, наступна зустріч представників української сторони і Газпрому відбудеться 18 листопада 2008 р. повідомляє РосБізнесКонсалтинг

Зараз ви читаєте новину «Газпром налаштований щодо України оптимістично». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі