середа, 13 лютого 2008 08:03

Газпром і "Нафтогаз" відмовилися від RosUkrEnergo

"Газпром" і НАК "Нафтогаз України" створять на паритетних засадах два нові спільні підприємства для постачань газу в Україну і збуту газу на внутрішньому ринку країни, повідомив глава ВАТ "Газпром" Олексій Міллер.

За його словами, про зміну схеми постачань сторони домовилися в рамках вчорашніх переговорів в "Газпромі" і Кремлі.

"За підсумками переговорів досягнуті наступні домовленості: протягом тижня, мабуть, в четвер, українська сторона починає гасити борг. Створюється нова структура постачання газу, що імпортується на Україну", - сказав Міллер.

Нова схема припускає створення нової компанії по імпорту газу до України, 50% в якій безпосередньо отримає "Газпром", 50% - НАК "Нафтогаз України".

Крім того, створюється нова збутова компанія для торгівлі газом на внутрішньому ринку України, долі в ній також розподілятися в пропорції 50% на 50% між "Газпромом" і "Нафтогазом України".

При цьому, підкреслив Міллер, компанія НАК "Нафтогаз України" протягом лютого 2008 р. має врегулювати питання з постачаннями російського газу в Україну. "Постачання газу на територію України здійснюються в повному обсязі", - сказав глава "Газпрому". Таким чином, РФ і України вирішили змінити схему постачань і відмовитися від послуг RosUkrEnergo і "УкрГазЕнерго".

У RosUkrEnergo поки не коментують досягнення домовленостей Росії і України про зміну схеми постачань газу, повідомляє "5 канал".

Зараз ви читаєте новину «Газпром і "Нафтогаз" відмовилися від RosUkrEnergo». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі