четвер, 07 березня 2019 11:31

"Газпром" буде радий відставці: Омелян заступився за Коболєва

"Газпром" буде радий відставці: Омелян заступився за Коболєва
Андрій Коболєв двічі розбив Росію в арбітражі, каже міністр інфраструктури Володимир Омелян. Фото: Андрій Гудзенко, LIGA.net

Зміна голови правління НАК Нафтогаз України Андрія Коболєва на іншу кандидатуру зіграє на руку російському "Газпрому". Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Я побоююся, що як мінімум, вони ("Газпром" - ред.) дійсно раді. Оскільки ніхто до Коболєва не зміг поставити "Газпром" на коліна. І фактично заслуга Коболєва в тому, що Україна стала геополітичним гравцем в енергетичній галузі.

Він використовував, як здавалося Росії, їх неперевершеність і всесильність в енергетиці - вони ж давно говорили, що газ - це зброя, і раптово виявилося, що це питання - ахіллесова п'ята Росії. І він двічі розбив їх в газовому арбітражі на міжнародному рівні", - сказав міністр в ефірі "5 канал", пише "Інтерфакс-Україна"

Омелян прокоментував своє рішення проголосувати за проведення конкурсу на посаду глави Нафтогаз.

"Моя точка зору відрізнялася від схваленої Кабміном, але її ніхто не підтримав. І оскільки рішення (Кабміну - ред.) має бути одноголосним, я підтримав цю позицію під час голосування", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Питання зняте": Коболєв перерахує всі зарплати і премії на благодійність

28 лютого Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" прийняла рішення продовжити контракт з головою правління компанії Андрієм Коболєвим, який повинен закінчитися 22 березня 2019 року. При цьому його місячний оклад офіційно встановлений в розмірі 2,08 млн грн.

У свою чергу Володимир Гройсман заявив, що уряд не ухвалював жодних рішень про укладення нового контракту з менеджментом Нафтогазу. Кабмін оголосив конкурс на посаду голови правління НАК.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" буде радий відставці: Омелян заступився за Коболєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі