понеділок, 20 серпня 2007 15:16

Газета Ахметова подала до суду на Турчинова

ЗАТ "Сегодня мультимедиа"" подало позов проти одного з лідерів Блоку Юлії Тимошенко, замсекретаря РНБО Олександра Турчинова і Блоку Юлії Тимошенко з вимогою спростувати поширену Турчиновим "неправдиву інформацію про компанію і принести колективу ЗАТ свої вибачення".

Як повідомляє прес-служба "Сегодня мультимедиа", позов поданий до Шевченківського районного суду Києва в понеділок, 20 серпня.

8 серпня 2007 року на прес-конференції Турчинов, "розповсюдив недостовірну інформацію щодо газети "Сегодня", яку він звинуватив в причетності до розповсюдження плакатів направлених проти Юлії Тимошенко".

"Ми звернулися до пана Турчинову з вимогою протягом 48 годин спростувати поширену ним інформацію про наше видання, проте наша вимога залишилася без відповіді", - відзначає прес-служба.

"Ми визначили двох відповідачів по позову, оскільки пан Турчинов виступав на прес-конференції 8 серпня від імені Блоку Юлії Тимошенко. У своєму позові ми вимагаємо, щоб БЮТ організував таку ж прес-конференцію, на якій пан Турчинов спростує поширену їм наклепницьку інформацію і вибачиться перед нами", - йдеться у повідомленні.

ЗАТ "Сегодня мультимедиа" також зажадав відшкодування морального збитку у розмірі 1 гривні. "Тим самим ми хочемо показати, що не вбачаємо в даному процесі можливості отримати матеріальну вигоду, але хочемо встановити правду", - йдеться в повідомленні.

Турчинов стверджує, що плакати, направлені проти Тимошенко, виготовлялися за адресою Борщагівська 152-б, в редакції газети "Сегодня".

"По-перше, за вказаною Турчиновим адресою немає і ніколи не було виробничих потужностей, здатних друкувати подібні листівки. По-друге, у "Сегодня" у Вишгороді є власна друкарня, проте, вона може друкувати тільки газети і лише на газетному папері", - кажуть в ЗАТ.

Крім того, "Сегодня мультимедиа" відзначає, що управління МВС перевірило будівлю, де розташовується редакція газети "Сегодня" і не знайшло плакатів, направлених проти пані Тимошенко (перевірка проводилася на вимогу народного депутата від БЮТ Йосипа Вінського)", пише Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Газета Ахметова подала до суду на Турчинова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі